Tuesday, February 28, 2012

mi udang & yong tau fu


last 2 week punye citer agaknye. berhenti makan di hentian genting sempah. cube cari kelainan pulak dgn menu nye. so kami makan mi udang dgn yong taufu sup.

 mi udang yg biasa2 aje, what do u expect dari foods dkt rnr kan. tp not bad jugak, rm5 saje pun.

 yong taufu sup yg juge not bad.



last 2 day pergi  area jalan tar nak cari kasut kulit hubs nak pakai keje. biasalah org kaki saiz 11 ni bukan senang nak cari kasut. apetah lagi yg murah, mmglah takde. then nampak sekumpulan besar cyclist bawak sepanduk stop lynas. i tot issue tu dah suram and no one cares anymore. rupenye masih hot lagi. so, what do you think about lynas? is it safe for us, health, security and all?

or all those issues just another politic agenda? i dunno myself, but i personally rasa it is not safe for the environment and of course us. but i still want to believe what najib claimed is true, and i hope it is. and please if you're a grown up dont simply say, i dont care. at least you have to know a little about this issue. after all, its in the country you're living in.

ok, bye.

Thursday, February 23, 2012

Sightseeing in Tumpat, Kelantan


jalan-jalan amik gambar. hubs haritu tanya, balik kelate nak jalan mana, so i cakap, nak jalan kat tumpat, nak amik gmbr patung buddha. so, kesitulah kami. diorg semua risau masuk tmpat sami tu, tp i selamba, bila masuk situ bersihkan hati dan kepala, fikir nak amik gmbar aje. hehe. ada dua patung besar tp tempat berasingan la.

 ini di Wat Photivihan. Dikenali sbg patung buddha tidur. giler besar.




Ini di Wat Machimmaram. Patung buddha duduk. area ni byk giler anjing. kami amik pun dari kereta aje. tp ada malay family tu, siap keluar bergambar dekat sgt. apa yang sy diberitahu, dalam patung ni ada alquran diletakkan, supaya elak kene petir. wallahualam.

then, singgah di pengkalan kubur. kawasan bebas cukai. i cume beli periuk kukus aje. hehe. ingat nak beli coklat2 kat sini, tp tetibe malas pulak.

 then singgah kat pantai Seri tujuh. kat seberang sana nun, ramai sgt org berkelah dan berkhemah.


 bebudak ramai mandi sini, sbb cetek bebenar.


mil yg suka amik gambar. hehe.

ok lah, itu aje.

Tuesday, February 21, 2012

hotel tanjong vista, kuala terengganu


last week hubs and i pergi trengganu. hub ada keje kat sana. hari selasa tu pukul 6 ptg bertolak, singgah jumpe sil di ump, gambang, pastu sampai hotel nak dekat kul 2. punye lah letih. eh, mcm la aku yg drive. hehe. then, esok pulak terus ke kelantan, sbb hubs ada keje pulak ke sana. pergh, rasa mcm zombie pun ada, sbb tido tak cukup. yelah, wpun tak drive, all the way, mmg tak tido. hubs lah letih, drive pulak, esoknye berturut2 meeting, i nak drive die tak bagi, sape suh kan. hehe. 

 kami check in di hotel tanjung vista kat KT. 3 star hotel je, so murah aje. rm160, for room w queen size bed.


 the room, small yet comfortable for us.

 and no bath tub. tak leh jadi badak berendam. eh.

 paling best  iron dan sejadah dah ada. tak perlu terhegeh-hegeh minta, pastu terhegeh-hegeh tunggu, pastu die plak call balik nak iron. hehe.

the ouside view from our room. not bad eh?

 yg paling best adalah breakfastnye yg sedap. :)


on the way balik, singgah beli keropok losong nak bagi mil. yg ni yg dah siap punye, untuk hubs yg nak makan dlm kete. 

that's it for now. bye.

Thursday, February 16, 2012

nasi beriani gam johor @ restoran anje, bangi.


jalan-jalan cari ayam penyet wong solo end up ke nasi beriani bangi instead. takpe lah. ntah katne wong solo tu, main terjah je mmg lah tak jumpe. dlm gps pun takde, yg ada wong solo kl. hubs pun kebetulan mmg nak ajak makan nasi beriani restoran anje tu, so ke situlah kami. last makan bersama kat situ time belum kawen kot. so sedap yet murah juge. 

 choices: ayam kampung goreng, daging, ayam merah, kambing beriani.

 hubs makan kambing. minat betul mkan kambing hubs ni. rm8.30

 ayam masak merah. rm6. yg tak sesuai keropok die tu, kan patutnye papadom atau keropok yg segi empat tu kan. yg ni mana sesuai. tp redha jela. 




puas hati, rasa sedap, harga pun ok, way better dari putrajaya yg harga beriani kambing sampai rm27. apa kes mahal sgt. 

ok bye for now. :)

Tuesday, February 14, 2012

makan-makan @ wendy's


last weekend pergi jusco rawang, saje nak jalan-jalan. lagipun baru bukak, dan baru nak ronda-ronda. ingat makan kfc (despite all the kicking-video issue), tapi rupenye baik kfc, mahupun mcD takde kat sane. strange but true. so, end up ke wendy's la kami. first time try.


 amik burger ayam dgn spicy fried chicken. not bad, but of course i rasa kfc wayyyyyy better la. 


dan ini first time dpt duit syiling 20 sen baru masa kat tol. peghak, jakun dan sbgnya. hehe. kecik aje duitnye. cute.

oklah, itu saje short update dari saya. nnti sy update lagi. bye peeps.

Thursday, February 9, 2012

family bonding time - kolam air panas


last sunday my family dtg sini. so i ajak pergi kolam air panas, sbb my niece kene gatal2. kebetulan takde org time tu, lengang semacam, terkejut jugak, maybe ramai cuti panjang balik kg kot. lagipun maulidurrasul tu, ramai org sambut ke ape kan. 

 sekumpulan adult berebut makan roti canai. haha. taklah, mana berebut. hehe. tapi rebut2 yg best, tul tak?? tgk my niece, kemain sengih. heheehe.

 why so sexy, qalesya? :)) (baru lepas mandi kolam air panas)




 ayah sempat lelap lagi.

 i look rather serabai.

cantik kan gambar ni... ada talent jadi professional photog ni.. haha. kidding.
 makan nasi kandar. konon nasi kandar, orang tanya kuah campur, terpinga2 budak mamak tu, pang kang baru tau. eh.


bulatnye mata.

dear ayong, i'll upload all these pics in fb a.s.a.p. :)) 

kbai for now.

Tuesday, February 7, 2012

my January in twitter


kadang-kadang saya share gambar ape yg sy masak or makan or buat or beli di twitter. so, these are what i've shared in twitter along january. saje share kat sini p

 cheap foot patches, i mean if you compare this with kinohimitsu, but i think it works well despite the price.

 one of my fave kuihs, kuih bakar. yummy!

simple late lunch.

nothing likes air longan on a scorching hot day.

 my left ear got infected. sakit gile, tak sangka sakit telinga ni sakit betul.

last dinner before CNY's holiday.

 laksam.

 sarapan, roti tuna.

someone gave us kuah rojak mak bee. sedap mencicah. 

seafood pizza's leftover for bfast. :))

 and my most favorite tweet in january ialah this quote dari @faliqfahmi,

You know where you stand in someone's life if they'll find hundreds of excuses to see you, or not to see you.

follow me in my twitter: @intanizani

bye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...