Monday, April 23, 2012

Filem Songlap


saya terpanggil untuk memberi ulasan tentang filem ini. di twitter, ada beberapa org yang saya sering suka pandangan mereka, cakap filem ini seperti hollywood sifatnya, tak melewe-lewe dan menarik. lalu sy pun tengok. 

iye, filem ini agak menarik. tak sure box office ke tidak. kalau dibandingkan dengan filem adnan sempit rasanya filem ni beratus kali lagi best. sejujurnya, saya tak faham kenapa adnan sempit begitu popular. memang agak lawak, tapi selebihnya mengarut. atau hampir 90% merepek meraban. banyak lagi filem mengarut, seperti alamak toyol, raya tak jadi bla bla bla. tapi nak bandingkan dgn filem s.sam berlakon mgkin lebih jelas perbandingannya.

ada beberapa org cakap, filem ni jadi mantap sebab fared ayam yg latih semua artis berlakon, bila sy tgk credit di hujung filem, mmg pun ada tertera latihan pelakon di bawah fared ayam. iye, fared ayam itu budak asrama saya kat dulu. now die telah bertukar menjadi pelakon yg hippies. dia pun ada berlakon dlm songlap jadi member si shaheizy sam. lupe semua nama watak, maaf.

ringkasnya, filem ni mmg langsung tak boring. tambah pulak shafie naswip tu mmg pandai betul berlakon. takde sorang pun yg membosankan. watak chinese2 dalam cerita tu pun tak cacat langsung. even semua watak terkesan, even watak fauzi nawawi yg ada few scenes tu pun rasanya best. pendek cerita semua best. mohon banyak lagi filem melayu macam ni. 

tengok dan nilaikan sendiri. kalau anda rasa mengarut filem ni, mungkin citarasa filem kita tak sama. 

image source: link
 



Friday, April 20, 2012

makan mcD


jarang makan mcD. so hari tu masa nak pergi rumah adik, singgah dekat mcD petronas area gombak. 

 spicy fried chicken &double cheese burger



makan sambil layan cinta buat emelda. sape tengok cerita ni? not bad jugak. tapi kekadang confuse, eh dia ni emelda ke emira sebenarnya.  ke i sorang je confuse. hehe.

ok, bye for now.

Wednesday, April 18, 2012

2227


apa yang sama?




kasi close up sikit. 
 


yeay, pandai. no plat kami sama. kereta ayah i, kakak i, kereta i dan kereta adik i. 2227.
saje nak cerita, bangga jugak bila org notice, my dad sure lagi bangga sbb no ni mula-mula dulu kereta lama my dad then kami anak-anak follow. 

ok, bye!

Monday, April 9, 2012

10 respon saya berkenaan ABPBH 2011


mesti semua orang tgk anugerah bintang popular malam tadi kan. the whole event macam tak bosan cuma starting tu agak lama raja azura ber mak yong. in my humble opinion,.....

1. walaupun zizan cakap sepatah dua tapi tetap rasa lawak sgt wei. esp part dia cakap 'maafkan saya, maafkan saya. tak boleh blah aku tgk. sharifah shahira agak merapu jadi host malam tadi, mungkin next year boleh tukar org.

2. agak terkejut tasha shilla menang dan sedikit tidak puas hati disitu. i was expecting neelofa to win the award.

3. masa fizz fairuz menang pun rasa macam alahai why dia? why bukan aaron, why bukan remy? tapi once fizz started in tears i was like, ok, kesian dia, bagi chance lah. he's not bad after all.

4. paling puas hati johan menang, suke weh. lawak dia mmg paling kelakar nak mamp kot. dia pun macam sebak and speech pada bini dia adalah short and sweet uols.

5. mas idayu kemain perform dah macam concert sendiri siap ajak johan gelek. malu saya tau.

6. the best performance malam tadi masa part ziana zain dgn azlan. bg i, best giler, sapa punye brilliant idea lah tu.

7. to my surprise, najwa latif can actually really sing. seriously, i think nanti suara dia mesti lagi sedap once dia cecah umur 20+. but she should start jaga badan, you're still so young dear.

8. dan penyampai award paling cantik tentulah fazura, lawa kemain, kemas as usual.

9. neelofa adalah seksi, nmpak cleavage. hehe. sungguh tak sopan diorg ni. tapi nabila huda si janda itu lagi seksi. ingin aje aku lempiaskan sebuah lempangan ke muka dia.

10. kemenangan aaron aziz menepati ramalan ramai org, dan i pun suka. he totally deserved that.

so to me, the highlight of the night is... time azlan dgn ziana nyanyi, dunno why, but i truly enjoy watching they both singing, like seriously. and i'm glad tahun ni lisa surihani dgn shaheizy sam tak dpt, not that i dont like them both cuma bg can la kat org lain, balik2 muka diorg boring tau tak.

ok, itu aje bye.

Tuesday, April 3, 2012

jumpa kawan baik masa degree


last sunday, jumpe my two bff masa study dulu. semua org ada gang masing2, so kami masa study dulu ada 6 org. but this time jumpe 2 org jelah since yg lain semua jauh2 belaka.

my friend fazi ni, dia baru operation sbb gugur. so since mmg berkurun tak jumpe, bolehlah melawat sekali. duduk tak lah jauh sgt, tapi jumpe kemain payah lagi. hehe.

 nasi ayam, roti jala and cocktail.

 yummilicious

hubs tak berapa sihat masa ni



 fazi and hubby

 suwaibah's hubby and kids

feels like only yesterday we were all went to faculty, class and ate together. how fast time flies...

semoga lepas ni, lebih kerap kita boleh jumpa ok. aku tahu korang baca blog aku kan. hehe. nanti kita jumpa lagi di waktu dan tempat yg boleh di rotate ikut turn. ewah. the more the merrier, semoga lagi 3 org member kita itu pun boleh join. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...