Friday, June 29, 2012

berkelah @ air terjun serendah


last week, hubs ajak kitorang pergi berkelah di tepi air terjun serendah. actually dah berkurun kami tak pergi, so tak tahu mcm mana keadaan kat sini. saje since mil suke sgt pergi air terjun. hehe.

 kedatangan kami disambut dek deruan air terjun yg sgt cantik. sgt lebat airnya. i suke. the best air terjun yg i pernah pergi in my life so far. selain air terjun nya yg cantik, the whole area pun buat i rasa best. u tak perlu parking jauh2 atau susah2 cari parking. and then, tempat u nak santai just betul2 tepi air terjun ni.

 almost sunset

 see, i've told u. dekat sgt. so sgt best makan.


 the other factor i suka pergi sini, sbb tak crowded dgn org. tempat ni maybe agak tak popular banding dgn waterfall lain. 


 panorama sejuk mata memandang.



that's all for now. bye!

Wednesday, June 27, 2012

boat ride to the Mines


went to the mines recently with my whole family and my aunt's family. then, my aunty ajak kami try boat ride ke mines. no, not the boat tour yg sampai golden horses tu. that one more expensive. just from stesen komuter across the road of course, then straight boat terus ke inside the mines. only rm2 per person. cheap eh?

kalau yg boat tour tu, i pun tak pernah try. rasanya adult dlm rm33 sorang tak silap i. tapi quite jauh dia travel, so berbaloi, save or not, i dunno.

 the sad thing about this ride, we have to wait for 30mins for one boat. let say there are many ppl waiting before u, u just have to wait for an hour for second boat comes pick u up. -__-

 so, this was what happened while waiting. taking pictures as if we were tourists from other country.

 the skinny tall girl behind my sister is my cousin. kuat makan tapi kurus. biasalah budak-budak. i pun dulu kedengking. nak jugak bgtau kan. hehe.

 manalah dikau wahai boat?

masa first boat sampai, hubs cakap dgn mamat bawak boat tu tlg cepat sikit amik kami dah tunggu lama. sbb if not, we have to sit and wait for another 30mins. then, he said, ok, 15mins. oh, thanx goodness. my hubby is always a hero. <3

 yeay, boat dah sampai. qalesya ralit tgk air sampai taknak pndang kamera dah. 
yg baju pink tu sepupu i.


 hamboi hubs, kemain jauh duduk dari i. nak melayan perasaan la tu. hehe.



 boat rider, rasanya org nepal or something.





dah sampai pun. boleh naik lagi esp kalau uols naik komuter, just naik jejantas tu then tunggu boat sampai. kami semua parking kat area kedai restoran mamak tu je. hehe.

lepas ni boleh naik boat tour pulak. InsyaAllah. bye for now.

Tuesday, June 26, 2012

breakfast with le familia


breakfast sebelum bershopping di sogo. ibu i ajak makan kat luar. senang keje i, tak payah masak, ada org belanja,hehe. normally ayah i lah belanja kalau mkn kat mana-mana pun, tapi ni my sister yg belanja. 

 kedai makan sempoi aje, tapi gelas dia sgt cute.

 ayah, kak yong dgn i makan lontong. org johor sejati katakan. :)

 my mom yg comel. ^_^

 BIL and my ayah. hubs takde, kerja time ni. 

 uzair dah setahun dah. happy belated birthday uzair. 

kalau hubs takde, i terpaksa snap gmbar sendiri. kesian. hehe. 

oklah, nanti i update lagi. lama tak update, sbb melayan MIL kat sini. hehe.

Tuesday, June 19, 2012

simple birthday dinner with the familia.


masa birthday i haritu family i dtg sini, yg takde cume adik lelaki i. so ayah  nak belanja makan. mula-mula i ajak makan dkt abdullah chan, boleh try chinese food tp tutup pulak. so pergilah kedai makan gerak 21 or something nama kedai ni. ni colleague hubs yg recommend. 

macam-macam ada kat kedai ni. sate, burger, char kue tiaw, nasi campur, roti canai... etc. so mmg ramai org lepak sini. ini first time kitorg try makan sini. environment pun not bad. 



booolatnye mata uzair.. comel. 






kebetulan time ni i baru baik demam. i kalau demam hilang habis selera makan. totally hilang, kalau lapar amik hujung roti makan cubit sikit buat alas perut. tapi nasib baik masa ni selera dah mula dtg sikit. tu yg i order daging sup, konon mcm menerbitkan selera sikit masam-masam kuahnya. 


 a year older, a year wiser. happy belated birthday to me.

:)

Friday, June 15, 2012

berkelah di hutan bandar


last time i kat sini, agaknye bertahun-tahun yg dulu. dulu i punye hostel betul-betul sebelah hutan bandar ni. so, every weekend pak guard atau warden suruh jogging kat sini. kirenye zaman tu, dgr perkataan hutan bandar je rasa trauma. hahahaha. malas punye pasal. yelah, memanjang jogging. i dahlah kurus kerimping dok asrama punye pasal, makan tak cukup, penat basuh baju bla bla bla. suruh pulak memanjang jogging. hehehe. makan tak cukup sbb i tak selera lauk kat hostel, makanan diorg sendiri mmg on time aje, 5 kali sehari pulak tu. dahsyat u. dulu jela, skrg kalau bab makan, mmg nombor 1, jarang sgt tak selera. -__-

so masa balik jb haritu, kak yong i ajak pergi berkelah kat sana. i pun ok jela. rindu jugak nak jejak kaki kat hutan bandar ni. terkenang zaman jahiliyah dulu. maklumlah dulu i rebel gila, degil, nakal. tapi takpe org kata org nakal masa sekolah bila besar jadi baik. tu yg skrg i isteri yg solehah.... solehah ke masalahnye? hehe.





 peace y'all! 




 sampai-sampai terus makan. masing-masing lapar. yang tak bestnya time ni ramai org. weekend pulak tu cuti sekolah kan. cuaca pun agak panas time ni. berpeluh-peluh berkelah. tapi still, we had fun :)

 sorry ibu, didn't notice you weren't ready yet. hehe.




 ape yang i fikir bila nampak ni semua? is it the same place i used to go every week?? quite cantik jugak pool area ni. wpun pack dgn org, i think still terjaga area ni.


 tempat menuggu di area toilet. toilet pun bersih. unexpected betul.


 sesekali berpicnic macam ni seronok juga. tapi mungkin time kami pergi ni cuaca agak terik. luckily, ada jugak dapat pondok kosong untuk lepak before balik tu. tapi lupe nak snap pic. i pergi sana ingat nak makan aiskrim sambil lepak-lepak, tapi takde sorang pun jual askrim, rugi-rugi. 

oklah, later guys.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...