Friday, August 31, 2012

3rd syawal in penang


mmg dah jadi rutin kalau pulang ke taiping, kami akan pergi rumah adik my mom, cik atan, di air itam, penang. mmg jarang jumpe sbb jauh kan, so setahun sekali jela dpt jumpa.

 on the way. ayah mmg pemandu cergas.org lain mmg takde can nak drive. hehe.

 penang bridge. 

 dah sampai. melepak depan rumah uncle i.

 pakcik2, makcik dan my lil bro.

melayan ayam serama.


 lunch nasi tomato. sedap gila kot. serious. biasalah bile org tua yg masak. sedap weii. hehe.

 pakcik i dan hubs berbincang masalah negara. hehe.

 singgah area batu feringghi beli souvenir. amoi kedai tu budget tourist atau kami yg budget tourist. entahlah. lol.

 then, singgah padang kota. again, makan time.


 char kue tiaw. rm8


 mi udang, rm8.

 pasembur, rm24. gulp. rm24 for this simple dish?? kalau kat tempat i kat sini pun rasanya tak cecah rm10. -____-

 every single thing were pricey yet the taste so so aje. even hubs' beverage was weird. dan udang pulak quite hanyir according to ibu. i tak faham kenapa diorg kat sini buat service macam ni. macam pakcik i cakap, diorg tamak macam ni, sampai bila-bila takkan kaya. dok la kau situ sampai tua jual pasembur.

qalesya trying cendol, and it tasted weird as well. so kesimpulannya, padang kota ni i thought syurga makanan di penang, but hell no, semak, rimas, mahal gila. cekik darah! baru mula duduk, workers kat situ approach mcm nak serang kita ke apa ntah. nak makan apa? nak nasi goreng? pastu repeat soalan byk2 kali. i think all the people there semuanya org luar. org penang confirm takkan singgah situ unless first timer la kan. 

indah khabar dari rupa.

anyway, berjalan-jalan bersama sanak saudara still sesuatu yg indah buat kami. thanx semua relatives ku. moga kita berjalan-jalan bersama-sama lagi di cuti akan datang. 

:)

Wednesday, August 29, 2012

minum petang @ oldtown kopitiam

Ini masa 2nd syawal. masa ni kat taiping, since that day tak pergi mana, my big sis ajak jalan-jalan, so kami ke taiping central as recommended by our tok cik. saje cuci mata. then, lepak minum petang di oldtown.





 i beria-ria taknak mi kari, hubs beria-ria nak mi kari. sabar jela. T__T



diorg lak makan samosa ngan popia. service agak lembab di sini. semua pun lambat.


ok, itu je, pendek je update mcm tak ikhlas. hehe. nanti i update lagi pasal raya kat kampung. :)

Monday, August 27, 2012

raya @ kg.selinsing, Taiping.


since tahun ni balik belah family i, so raya pertama after visit semua sedara kat johor, kami balik ke kg.selinsing, taiping rumah tok sedara i.

 kampungku nan indah. hubs cakap dia suka balik sini sbb tenang dan best. menambah best, tok cik i tu bagi layanan first class ok. :)


 tok cik i masak mmg best. kami ni dok sini keje nya makan jela. 

 antara menu yg tok cik masak, kari ikan. yummeh..:)


 melepak beramai-ramai tgk tv. kemain hubs siap silang kaki. hehe. time ni diorg layan mael lambung.

 hubs, ayah i dan tok cik. tok cik ni adik arwah opah i.

 my cousins, niece, aunt, big sis and uncle. cousin i baju pink tu couple dgn artis uols. hehe. tapi i tak boleh reveal la sape artis tu. cinta budak-budak zaman skrg.. ^_^

the ladies. baju kurung i tailor buat besar tau, menyampah. dah kecikkan pun still besar. ish ish ish.

 the gentlemen.

tok cik perempuan and tok cik lelaki. panggil tok cik dua dua pandang. hehe.

kampungku syurgaku. 

ok, byk lagi cerita, nanti free i update lagi k. selamat kembali bekerja kalian. bye!

Thursday, August 23, 2012

aidilfitri 2012


1 syawal 2012. nothing beats the joyful celebrating your eid w all your family and relatives.

 air tangan bondaku untuk pagi raya. kari ayam, sambal ayam, rendang daging, ketupat dan agar-agar santan. tahun ni my mom try ubah kelainan tak buat kuah lodeh tapi ternyata tanpa kuah lodeh my mom tak cukup lengkap rasanya. but still everything yummyyy! 

dan dek kerana syawal tahun ni, hubs now dah pandai anyam ketupat. hebat betul boleh belajar, i dah lama give up.

 mine :)

 sesi bermaafan di pagi raya adalah acara klimaks selepas solat raya. dimulakan dgn ibu dan ayah. kami takde syahdu syahdan, ketawa adalah. hehe.

 menantu banyak dosa dgn pak mertua ke? hehe.




ampunkan dosa-dosaku ye bang. hehe.


 after that, nak bertolak ke rumah mertua my big sister. 


 rumah mertua kakak i @ felda selancar... my little bro and qalesya.

 ayah i ni mmg suka buat lawak. garang tapi kelakar, that's my dad. :)

 @ rumah atuk jumpe pakcik-pakcik dan makcik-makcik, my father's side. 

selena gomez and justin bieber. eh.



otw pulang ke taiping pula. taiping tu rumah tok sedara mom's side. masa ni dekat RnR and mostly malays pakai baju raya, seronok hati i. eh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...