Monday, September 17, 2012

bubur cha cha yang best.


tajuk nak best aje kan. hehe. btw, lama dah tak update blog. bila tak update mula rasa seram nak check blog sendiri. eh. 

seperti biasa, once dah out of ideas nak update sbb tak byk gambar kat luar, so i cerita apa i masak eh. semalam, try buat bubur cha cha. i biasa je buat bubur, tapi bubur cha cha ni first time lah. i beli bubur cha cha yg warna warni tu kat econsave. sikit je, 30sen je uols. terkezut i.


ni namanya bubur cha cha sempoi. my mom ckp letak keladi atau ubi keledek sesuai, tp semua stock takde kat rumah ok. nak beli malas. so i tambah jagung creme dgn sagu instead. sedap wei, especially after dah sejukkan dlm fridge. 

bila buat ni teringat kenangan masa kecik, ibu i buat bubur gunting. ntah camne agaknya. i pun lupa. nanti balik jb i belajar la pulak kan.  dan malam tadi, suddenly ada org dtg, mcm tau-tau je kan, i pun kebetulan buat bubur, so senang hidang bubur jela. hehe.

jemput makan semua...... :)

Monday, September 10, 2012

wedding wan hazman dan rabizah


colleague hubs kahwin. hubs agak rapat dgn dia kat ofis so wajib pergi katanya, lagipun wedding ni cuma di rawang, dekat je pun. hubs also said that this guy baik orangnya. tgk air muka pun nampak baik.. :)

 sama cantik. tahniah, pengantin.

 mine. foods were delish. :)

 hubs'.




 even the cendol was nice.


first time makan apam polka dot. tak tahu pulak apam ni ada choc filling. yummeh! 8 biji i bedal sorang.. haha. 

ok, later peeps!

Friday, September 7, 2012

lepaking at secret recipe


jalan-jalan last saturday at the mines, hubs nak jumpe kawan dia since raya haritu tak balik kelantan kan.

 hubs jumpe his friend since childhood, aiman. so i was next to him, listening to their chatting silently and took pictures some more. heheh.

 lepaking at secret recipe. it's been a while...

 a slice of choc indulgence, share ber tiga kononnya, tapi i habiskan hampir semua since diorg sibuk sgt borak kan. hehe.

 first time i order this drink- white coffee iced choc something like that, best sgt kot, wayyy sedap dari oldtown punye iced white coffee... 


 then, shopping few things kat the mines and before balik, hubs lapar so singgah serdang, makan mi goreng kat anjung. i teman je hubs since i dah melantak kek tadi kan.





ok bye guys!

Wednesday, September 5, 2012

dari taiping ke pekan


perjalanan pulang dari beraya di taiping ke rumah adik i kat pekan, pahang. singgah di felda sg.behrang rumah wan dgn opah tiri i dan rumah uncle i. tapi kat rumah wan, i tak ambil gambar pun. i is lupa. 

 kekenyangan pekene mihun sup yg pakcik i masak. hehe.

 ni lah uncle i yg anak ramai. dari 12 now tinggal 10 sbb meninggal accident yg i cerita tempoh hari siap keluar tv tu. dah lama dah pun. al-fatihah buat hanim dan daniel.


 qalesya siap menongkat dagu nak makan, sabar jela. -__-


 kat hentian genting sempah. punyelah apa pun takde kat sini untuk makan. kedai byk tutup sbb raya. patutnya sedialah byk sikit food dah tahu raya kan.

last-last i dgn hubs share nasi ayam. kebetulan i tak lalu nak makan time tu so kongsi jela.

 hamper raya adik i.

 ayah i melayan cucu bukak hamper.

so, itulah kisah cuti raya i. dah habis dah pun cuti raya. ok nanti i update lagi k. sibuk sikit lately. ok, bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...