Tuesday, October 30, 2012

konvo master saya


lambat nya nak update pasal cerita konvo ni, memanjang bertangguh. bila dah ada masa, mula lah malas, bila nak update, mulalah sibuk. eh.

secara ringkasnya, ini gambar-gambar kenangan peribadi sepanjang sy konvo master 15/10 yg lalu. alhamdulillah, penat jerih lelah berbaloi. hanya tuhan saja yg tahu ranjau dan onak yg sy lalui. cewah. biarlah segala jalan selepas ni, lebih mudah buat saya.

masa ni nak amik family potrait dlm studio. tp gambar potrait sy belum amik lagi, dah siap frame tp tak sempat lagi nak ke serdang nun.


with dear parents yg sedondon. hehe. terima kasih utk pengorbanan selama ini membesar dan mendidik sy.

 dah siap berjubah nak tunggu masuk dewan. sy kene sesi petang uols, pukul 1.45 majlis start.

graduan-graduan master sains.

 ketika graduan naik stage. nervous uols.

 alhamdulillah.

 kesayangan sy yg tak jemu bg nasihat dan teman sy kemana-mana. i love u so much hubby!



 tak sangka mcm tu muka sy atas stage. *tetiba* gambar dari photog upm, sbb tu lawa, terang dan jelas je.

hadiah dari students, 6 girls dari my class. sayang semua!

flowers dari 3 boys. thank u. student sy semua sweet-sweet :)

so, what's next? sy tak tahu kat mana kaki dan rezeki sy. for now, sy still mengajar temporarily kat kolej mara. doakanlah sy dpt kerja yg dpt bahagiakan sy. Amin. 

Monday, October 22, 2012

lawat tok wan di hospital


about 2 weeks back, my grandad, tok wan has been hospitalized due to internal bleeding inside his stomach or something. we weren't sure what was the exact problem. but now, he's okay already. alhamdulillah. 

so, ini gambar-gambar when we were visiting him at hospital ipoh. just few pictures for my own memory. 



 ibu i anak sulung, but tok wan ada lagi anak-anak dari bini no 2.


 baju brown tu opah tiri i dan yg two boys baju putih tu kira pakcik i lah. pakcik muda uols.

 singgah lunchy kat RnR tapah. starving!

 parentsku. 

 konvoi vespa. how fast can a vespa go per hour? wondering.

adik i dgn anak buah i dan jubah konvo i. heeeeee. masa ni belum konvo lagi, now i dah konvo and nanti i citer okayyyyy. photo atas stage pun dah amik, kelakar gila kot muke i. 

ok, bye for now peeps.

Saturday, October 20, 2012

masak masak


jarang-jarang masak lately. so kalau dpt peluang masak time tak penat, mmg lah syok.  so ini among foods yg sempat i masak lately and sempat snap, ada few yg i malas nak snap since camera takde near i kan. hehe. lama dah kot tak share foods yg i masak. kdg2 rindu air tgn sendiri wpun masak ntahapapa je pun.






tempted nak makan tak? :))

by the way, lower eyelid mata kiri i bengkak la, so tak selesa. saje je nak mengadu kat blog, hopefully by monday dah okay. doctor said nothing serious it just normal infection, everytime amik wuduk basuh your eyes thoroughly he said, ok doc!

bye.

Friday, October 19, 2012

@ nasi ayam traffic light, again.


short update. gambar lunch last few weeks. lama dah pun. tapi tak sempat nak update. share gambar jela k. 

 cucur udang paling sedap dlm dunia, seriously. mmg sedap gila la bg i. hehe.

 hubs as always nasi goreng ayam, every time kami pergi, rasa nasi goreng dia tak pernah berubah,  sentiasa sedap. which is good la kan.


sy suke sgt teh ais, kalau g mana-mana order teh ais. kat kafe kat tmpat sy keje, sy baru je dtg, brother tu ckp, teh ais eh? sambil menyeringai. tp takdelah selalu sgt beli situ, pelik jugak bro tu boleh ingat. malu akak tau. haha.

bye!

Thursday, October 11, 2012

highlight saya hari ini


tadi i ada rehearsal convo at upm, pergi sorang-sorang je kat dewan besar upm, sorang2 pun ok, i dah biasa T__T. konvo master katanya, time konvo bachelor dulu, mmg berduyun geng. hubs i ajak dia kata sibuk pulak this week dgn meeting and all, plus hubs dah amik cuti next monday nak temankan i konvo kan, so takpelah. once i masuk hall tu, dah quite penuh jugaklah, so i duduk sorang2 kiri kanan semua kosong. tetibe datang sorang mamat ni, duduk betul2 tepi i, confuse ni, byk gila  tempat kosong why kat sebelah i jugak hang duduk, in fact, seat sebelah dia pun kosong, i pun assume dia nak ngurat i lah tu. hahaha. ok, kidding je, mungkin muka i mcm kakak dia kot. -___-  tu yg dia tersilap.even weirder, sbb dia dtg dgn these 2 girls, pastu these two girls, duduk row depan, tp dia boleh duk sebelah i. pastu time nyanyi lagu upm, sikit punye kuat dia nyanyi, terkejut akak.

syahdunya time nyanyi lagu upm woi...rindu geng BSPT.

graduan tgh berlatih amik scroll, i buat-buat hebat jela nanti, tak kuasa pulak nak naik stage tadi.

cerita yg i nak cerita sebenarnya adalah after rehearsal tu habis, i pun verangan nak mkn burger samurai mcd. i tny hubs, is it ok i makan dulu, without makan ngan dia, so hubs kata go ahead jela, dia ok. so i shoot to mcd serdang, tapi dia ckp kene tuggu 15 mins baru burger samurai tu ready, so i ckp... ala, so other burgers pun lambat ke? dia ckp, tak, hanya daging yg takes time. oklah, i nak mchicken la camtu. 

aku, dia dan mcChicken.

yg buat i bengang, counter sebelah ok je pulak bila semua org order samurai burger tu. pastu mcchicken i pun dpt lambat ok, angin betul. ingat tak kene tunggu. dahlah sundae cup takde lagi. at least say sorry la kan. very tak bagus worker tu. ish ish. dan yg menambah meluat, si cashier sebelah i tu, boleh pulak bertekak dgn tukang masak. kejap bangang, bangang, terpekik terlolong dia marah tukang masak tu lambat. kejap lagi tukang msak tu pulak sound dia, dah macam pasar ke apa ntah. apa takde manager/supervisor ke kat situ? rude sungguh worker mcd serdang ni ye....


ok, bye! :)

Wednesday, October 10, 2012

eat out


kesian blog saya, makin lama makin terabai. tq korang yg masih sudi jengah. so, harini i update kisah makan-makan pulak eh. uols kan suke je kalau i update pasal makan. hehe.

 last few weeks hubs ajak pergi taman warisan, nak makan mi sup katanya. i pun ok jela, boleh makan roti john yg sedap itu...

 yummeh! now dah ada tag jalan-jalan cari makan kat booth roti john ni, dulu kat taman warisan maria tunku sabri pernah pergi, but yg khas utk gerai roti john ni, si iqram dinzly yg pergi. eh, perlu ke cerita semua ni?

 nasi goreng ikan masin, masa ni lapar gile katanya, tu yg semua pun nak beli. haha.

 hubs enjoying his mee soup. i on the other hand, tak habis makan pun nasi goreng tu, and even the roti john pun we all tapau balik, sedap tapi kenyang sgt.

 ni pulak time kitorg lepak kat satu kedai makan kat area our neighbourhood ni. restoran sempurna.

 mi celup, kedai makanan kelantan sometimes adalah menu ni. mi celup ni asal kat kelantan, rasa less taste sikit dari mi sup, tp hubs suke la sgt, anak jati kelate katanya. 

 bihun goreng my fave. yummeh!

 gemoknye  -_____-

 pembaca setia blog saya, tak habis-habis suruh update. haha. 

ok, itu je for now, nanti i update lagi, bye!

Sunday, October 7, 2012

pre convocation


bkan pre wedding je ada ok, pre convocation pun ada uols. lol. takdelah, saje je, kebetulan ambil jubah time weekend dgn hubs, otw nak ke fakulti tu, bersepah org amik gambar dgn jubah kat sekitar upm. so, i pun rasa why not, mungkin ini last time study sini kan.

 sekejap sgt urusan ambil jubah ni, mcm rasa, eh biar betul, kejap dan simple macam ni je ke prosedurnya. masa i degree dulu, kemain lama lagi prosedur, siap kene bayar rm5 utk beg and all. yg ni tetibe je pergi 3 kaunter tanpa perlu line up and all terus dpt semua items.. total semua rm200 utk konvo ni, dahsyat. tapi i dah berkurun la bayar, since februari lagi. nak transkrip awal katanya.




  ini jubah master sains saya. alhamdulillah. apa yg bezakan tahap degree adalah line di lengan jubah tu, bachelor one line, master two lines, phd 3 lines, diploma no line. time bergambar ni, ada sorang uncle dgn family dia pun bergambar, jubah PhD uols... bestnye ada phd! :)

nak jugak pakai jubah i. hubs mengimbau kenangan dia konvo di utm 4 tahun lepas. hehe.

kebetulan cousin i dtg petang tu, sempat dia posing ngan jubah i, katanya nak amik feel sbb tak lama after tu dia pulak nak konvo utk form 5, habis sekolah. habis sekolah pun nak konvo bebudak zaman skrg ni. dahsyat.

tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pulak tempat bercinta belajar. UPM kesayanganku! terlalu banyak yg kupelajari sepanjang aku disini. 

i love u, upm....... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...