Wednesday, November 28, 2012

amboi amboi amboi


hubs ada dinner last 2 days, keluar-keluar kete je, terus tunjuk ni kat hp dia;


 sazzy was the emcee for the event. comel kan dia even dah in her 30's.

biasalah kitorg jumpe artis selalu gak, tp nak amik gambar mmg tak lah kan. kuasa pulak kan. takpe hubs, tggu i amik gambar dgn aaron aziz pulak. eh.


Monday, November 26, 2012

resepi: daging kicap wangi


kongsi resepi setelah sekian lama. i belajar resepi ni dari sedara masa cuti raya puasa haritu, berkurun dah pun, kebetulan dia hidang makan masa tu, so siap tanya resepi lagi, sbb sedap. yang penting simple. dan i pun selalu je buat, sbb hantu kicap la katakan. :p


bahan:
daging yg dihiris nipis
1 helai daun pandai
2 sudu besar rempah kari daging
kicap manis
kacang peas
halia, bawang besar, tomato

1. goreng daging sampai empuk. kalau i, i akan goreng pastu tambah air sampai penuh kuali dan tggu sampai air kering, normally daging dah empuk, kalau tak empuk, tambah air lagi dan tggu sampai kering.
2. bila dah empuk, tak perlu keluarkan daging, just masukkan bahan2.
3. first, masukkan bawang putih dan seinci halia yg dah ditumbuk. 
4. then, masukkan hirisan daun pandan, normally i guna separuh dari daun yg pjg. hiris halus2.
3. masukkan serbuk kari daging 2/3 sudu besar.
4. masukkan kicap manis, hirisan bawang besar, cabai merah dan cili api.
5. masukkan kacang peas dari tin, ini style i, tak buat takpe, tp hubs suke kalau tambah. 
6. last sekali masukkan tomato yg dibelah. 

senang je, mungkin uols dah biasa buat mcm ni. boleh jugak tambah bga lawang, k.kayu manis, cengkih. selamat mencuba. 

simple dan sedap. 

Thursday, November 22, 2012

convocation portraits


love 'em!



bertambah koleksi potret keluarga. kalau ada lagi potret after this, moga bertambah juga ahlinya. ^_^

Tuesday, November 20, 2012

makan roti cheese naan lagi.


short update dari saya. ini last week masa SIL dtg sini, bawak dia makan roti cheese naan kat mamak kat area sini. the first time we tried masa bulan puasa haritu, rasa cam hampeh. this time, sedap jugak. hehe. mungkin bulan pose mamak tu pun tak reti nak masak. eh.

 SIL masih study di UMP, umur 22. hehe.


 maggi goreng warna putih, first time tgk.

 comot.


boleh makan lagi, satu roti ni patut share 2/3 org sbb besar.

okayyyy, bye for now.

Friday, November 16, 2012

@ oldtown white coffee, aeon rawang.


kat rawang ni bukan byk pun tempat best nak tuju, balik-balik jusco jela, takpun tesco. sedih tapi benar. tp kelebihannya nak parking, nak tgk wayang lapang jela, tak payah nak stress-stress cari parking mcm kat midv gitu. orang tak berapa ramai. tp takde la pun selalu ke situ je, selalu i dgn hubs lajak jugak ke the mines dgn alamanda ataupun sogo. tempat jatuh lagikan dikenang katanya. eh.

so masa cuti deepavali selasa aritu adik ipar i dtg sini tp dia attend wedding kawan dia, nikah muda. taklah muda sgt, 22 tahun, tgh belajar lagi, tp bagus lah kan. i tak pergi pun, sbb dia buat majlis nikah je, tp quite huge jugak actually, tak pergi sbb kami bukan kenal pun family dia, kenal gegitu je. so after hantar adik ipar i, kitorang pun jalan la apa lagi. pjg sgt intro ni tak larat dah den menaip. ok, tgk jela gambar.




chicken platter.


metabolism tolong naik tinggi mcm dulu, senang sikit hati nak makan. lol.

sy baru discover kedai ni tau. kedai produk japan yg harganya semua rm5. suke gila kot masuk sampai rasa taknak keluar. tengok-tengok setiap barang dah suka, tak beli pun takpe lah, sbb enjoy window shopping, tp at least i ada beli dua brg, so rm10 je pun. i beli pan comel dgn apron comel. semua pun comel, mcm kalau duk dlm ikea rasa nak beli semua kan, mcm tulah masuk kedai ni. in fact, sini lagi best, sbb kalau nak capai je pun. murah kot. hehe. next time dtg aeon rawang, i surely akan stop by sini. hehe.

ok bye!

Sunday, November 11, 2012

10.11.12 @ secret recipe, aeon rawang.


cantik kan tarikh ni? 10.11.12. kebetulan tarikh ni masa weekend, i sure ramai gila kot kawin, engage, or even declare couple,hehe. dahla cuti sekolah pulak kan. so i dgn hubs decided dating kat aeon rawang. ingat nak tgk wayang, but then no good movie showing currently, so we just wandered there pastu lepak kat secret recipe.


 banana split.


 ada org tu tersalah order air, nak sebut mocha tersebut cappucino. padan muke! ..hehe.



bye!

Saturday, November 10, 2012

makan-makan with parents


cerita lama, gambar lama, this was masa i nak konvo haritu, sori cerita dah basi, byk sgt cerita lain yg i rasa lagi penting gitu. tp since gambar ada, baik i update je terus kan.

 hubs belanja makan kat restoran anje, bangi. our favorite nasi beriani eatery. dan kali pertama jugak, line sampai keluar macam ni, gila dahsyat, mungkin penangan dah keluar jjcm ke apa ntah.


 soto ni adalah murah and sedap, i loike!

 my dear parents.


 ini di beranang, area kolej i ajar haritu. singgah makan cendol santan sawit, first time we heard such thing, santan sawit, like for real? sawit ada santan ke? nak tanya owner tu, but then, malas pulak, so ended up full with curiosity. hehe. one of the lecturer tempat i ajar haritu ckp, santan sawit bagus sbb takde kolesterol mcm santan kelapa. errr, not sure either it was true or not.
 
 nevertheless, it was super delicious i tell u.

then, malam tu hubs belanja simple dinner at one thai food eatery nearby.


ok, itu aje. berupdate jugak blog i ni. nanti i update lagi eh. by the way, beautiful date today, 10.11.12, go celebrate something! :)

Wednesday, November 7, 2012

a journey to remember


KPMB. the short and sweet 3 months. one day, i may forget the names, the faces of these kids, but i'll remember the memories forever, i promised.











 






 "you're one in a million" - A

"you're the best lecturer i ever had after 4 semester i'm here" - H

"you treat us like little kids, you're the best mommy ever" - A

"you're so sporting, no one can ever replace you in our heart" -K

"our meeting may be short, but it is so impactful to me" - Y

thank you dear kids.

it is time to move on, looking forward, embrace whatever the future holds for me. goodbye, dear sisters and brothers. semoga sukses dalam hidup korang semua... muahhh :)



GOODBYE.


Monday, November 5, 2012

little things- one direction


awwww.... what a sweet song! i dedicate this to you, love.


Your hand fits in mine like it's made just for me
But bear this in mind, it was meant to be
And I'm joining up the dots, with the freckles on your cheeks
And it all makes sense to me...

I know you've never loved the crinkles by your eyes when you smile
You've never loved your stomach or your thighs
The dimples in your back at the bottom of your spine
But i'll love them endlessly

I won't let these little things slip out of my mouth
But if I do, it's you, oh it's you
They add up to, i'm in love with you
And all these little things

You can't go to bed without a cup of tea
And maybe that's the reason you talk in your sleep
And all those conversations are the secrets that I keep
Though it makes no sense to me
I know you've never love the sound of your voice on tape
You never want to know how much you weight
You still have to squeeze into your jeans
But you're perfect to me

I won't let these little things slip out of my mouth
But if it's true, it's you, it's you
They add up to, i'm in love with you
And all these little things

You'll never love yourself half as much as I love you..
you'll never treat yourself right darlin'
But I want you to...
If I let you know i'm here for you
Maybe you'll love yourself like I love you, ooohhh

I've just let these little things slip out of my mouth
Cause it's you, oh it's you, it's you
They add up to, and i'm in love with you
And all these little things

I won't let these little things slip out of my mouth
But if it's true, it's you, it's you
They add up to, i'm in love with you
And all your little things...

********

and yessss, it's the combination of the little things about you that make me fell for you everyday..... cewah. 

my zayn malik and me. eh. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...