Monday, December 31, 2012

sophie pure marine collagen (kolagen asli)


sekarang kan trend makan collagen. yesss, i pun terjebak. ceritanya macamana i terjebak tu, bila one of my fren kat fb selaku agent produk ni, selalu la post testimonial kawan-kawan and customer dia. setiap kali i baca mmg teruja kot. tp hold dulu sbb harga nya quite high kan. 

but then, after i minta izin hubs, dia pun allowed i beli, so i pun beli online dari kawan i ni. i mule2 tertarik dgn pmc ni bila sorang celebrity popular tu dok sibuk jual collagen dust kat blog dia. tapi masa tu i tak confident nak beli sbb tak silap mcm bukan local punye produk. lagipun i tak kenal org ni kan, lagipun kurang pendedahan tentang feedback customers lain.

but after i discover sophie pure marine collagen ni muslim punye, got halal cert from jakim summore, terus i berminat and beli tanpa was-was.


inilah produk dia, dalam bentuk serbuk mcm tu. i tahu sekarang lambakan pmc ni, ada yg jenis belum proses yg kene rebus dan minum airnya tu kan. but this one, mmg senang gila nak consume, every night sebelum tido i campur dua sudu teh dalam air pastu i letak sikit sunquick few drops then i minum. now i dah consume sebulan and seriously byk perubahan i rasa. i personally nampak result tu after 2 weeks guna, ada yg nampak just after few days guna.

first, i rasa dari segi rambut i yg makin lebat. 
second, kulit muka i jadi best. pores semua macam dah mengecil, paling ketara bila mekap walaupun dah lama, still mekap stays kat muka. seronok okay. tapi still kulit muka belum mencapai apa yg i nak.. i nak licin, putih gebussss. over. skrg ni pun still ada stubborn acne scar sikit2 kat muka i, hopefully tak lama lagi hilang dan licin kulit i. Amin. 

mak i bila tgk rambut i makin lebat bersinar glow gitu, terus beli 1, now kakak i pulak nak beli. i sebenarnya tujuan beli, nak bg kulit cantik, tapi perubahan rambut pulak yg obvious. alhamdulillah. 

antara testimoni customer lain:







korang nak cuba tak? lai lai lai.. korang boleh beli dari i... contact i 016-2553421 atau pm kat fb i http://www.facebook.com/intannorbaizurah since product ni effective sgt, i pun nak jual kat sape2 yg teringin nak kulit comel, kalau mak-mak korang ada masalah sakit lutut ke apa, leh cuba product ni okay. perempuan atau lelaki both boleh pakai okay. selain utk kulit dan rambut, collagen ni juga elok utk kuku dan tulang. sgt bagus demi kesihatan kita di masa tua.

RM250 utk satu bekas yg boleh tahan sampai 4 bulan. sgt jimat kan. free postage tau.

contact me: 016-2553421

nak tahu lebih lanjut atau sbrg pertanyaan boleh tanya dulu if u guys curious of anything k.



Friday, December 28, 2012

best movie in 2012


ini adalah best movie in 2012, from my personal view, in numerical order, so better i start dari the 10th place (last). 


10. looper

a movie about time travel, sounds so cliche, but it wasn't actually. total mindfucked. i love everything except two; levitt's edited face (too distracting) and the ending.

9. safe

 i have to say that chinese girl is the main attraction of the movie. i suka that idea of how that little kid was so good in math and got extraordinary skills in memorization. this movie doesn't really offer anything new to the action genre, but neither does it fail.

8. Avengers

 not so impactful to me, but still i enjoyed watching avengers. hubs suka gila movie ni, bg i ada few action tak berapa best tapi hulk covered semua tu. hulk for the win! *tetiba*

7. What to expect when you're expecting

 i always love this kind of drama. like valentine's day, new year's eve. kalau tak silap org yg sama produce the films. this kind of movie is simple yet deep.

6. We bought a zoo

 a true story about a father who bought a zoo after his wife gone. sedih, best, funny all mixed together. suka sgt kot, albeit the lack of creativity in the title, haha.  this is where i learnt '20 seconds of courage'. frankly said, i used the formula in real life sometimes and it worked :)

5. mission impossible 4: ghost protocol 

 tom cruise still looking hot at 50's. ghost protocol mmg tak mengecewakan. apa yg best dlm mission impossible franchise ni ialah mystery solving yg diorg buat. syok. same goes to this one.

4. Snow white and the huntsman

best, walaupun i tahu ramai tak suke kristen stewart sbb mcm emotionless sikit muka dia kan, tp i okay je. movie ni best sgt, better than the other snow white yg ada julia roberts tu. 

3. Twilight saga: the breaking dawn part 2

perlu ke i explain lagi pasal movie ni? awesome sgt kot. great fighting scenes, great plot development, it was good to see all the characters that had appeared in all the movies being recognized so beautifully in the final credits. kudos.

2. the hunger games

i dah tgk the hunger games like 4 times kot. suka gila. i kept pestering hubs watch this one, but he kept refusing. ganas gila kata hubs, malas nak tgk. stress taww. hehe. jennifer lawrence is da bomb, comel gila kot. watak peeta tu mungkin kalau bg org lain lakonkan lagi best kot, tapi still acceptable la. tak sabar tggu sekuelnya. :)

1. the dark knight rises 

 ultimate fave! i was watching this with high expectation since ramai ckp epic gila, and yes, even with high expectation, still the awesomeness beyond my expectation. the special effects, sound and action were out of the world; superb. no amount of words would be enough to praise christopher nolan for giving us this masterpiece. 10/10.

reminder: there's some high rated movie like the perks of being a wallflower, argo etc yg i belum tgk. maybe the list would be a tad different kalau i dah tgk those. this is only for movie yg i dah tgk.

battleship, the amazing spiderman, the cabin woods etc yg mostly ada dlm list best movie in 2012 from others, tp takde kat sini since i rasa semua film tu tak mencapai kepuasan hati i. amazing spiderman was okay just mcm relax sgt citer dia. ahhh.. that was all. so, what yours?

bye!

Wednesday, December 26, 2012

i-city shah alam


this was last weekend. finally jejak jugak kaki ke sini. ingatkan mcm sakit jiwa gila sbb congested and all, tapi ok je i rasa. takdelah sesak melampau, but mmglah nak cari parking kene ada patience level yg tiggi sikit. hehe. btw, parking fee is rm10.

 view before entering i-city. malam-malam lagi indah dgn lampu. masa ni around pukul 6pm macam tu.


 sunset.


 lampu baru on masa ni. super nice!!

 right before entering snowalk.

 rm35 per adult. kids rm20. jacket included. ada benda-benda lain mcm boots, glove etc u guys boleh sewa. tp kitorang mmg tak sewa apa pun. just pakai stokin sendiri. ingat tu. bila nak masuk sini, mesti bawak stokin, kalau tak, kejung kaki. and kalau boleh pakai kasut bertutup dan tapak tak licin, takut terlentang jela. hehe.

 masa mula2 masuk, siap cakap, taklah sejuk sgt, ok je. tapi after 20mins enter and pas main ice slide tu, pergh gigil2 kejung. gigi pun rasa nak beku. hehe. betul tak tipu.





 yg tak bestnya, tempat ni kecik sgt. i tot macam besar gila sampai tak larat explore or something. tp takpelah, pengalaman merasa tempat salji yg belum pernah pergi. seronok jugak i rasa.


 sampai keluar2 air hidung, haha,sejuk sgt. gambar kitorang main gelongsor mmg takdelah kan. tiga-tiga main serentak, parents i pulak dah laju kedepan. seronok woii meluncur atas salji.


 pas keluar terus panas rasanya. hehe. pemandangan sgt cantik time ni. siap ada org bergangnam style atas stage.

 dinner before went home. @ six point riverside as my bro requested.

yummeh!

ok, tak rugi rasanya pergi sini. dia ada bagi map for the whole i -city area, tapi kami just masuk snowalk aje. tak taulah temapt lain yg dalam map tu dah siap belum. insyaAllah, mungkin next time boleh pergi explore game/place lain pulak.

we had fun, itu yg penting kan :)


Monday, December 24, 2012

durian puff and bonding time with family


jalan-jalan dgn parents and lil bro. hubs keje time ni. first pegi lepak the mines nak cari brg sikit. sampai sana, perut lapar, so food hunting began.

 accidentally lalu dpn kiosk ni, so terus beli. durian puff.


 rm8 dpt 6 biji. kiosk ni dekat sebelah sushi king tak silap.

sedap gila!

lepak kat foodcourt. lepak kata kaw :P

big apple's donut after what it seems like forever. gitu.

then, jalan-jalan and main bowling. 

 lunch di taman warisan pertanian, putrajaya. sempat tapau roti john utk aunty. tak sah kalau tak makan roti john kat sini kan.


 dinner dgn aunty i sekeluarga kat arina seafood, ulu langat. 

 cousin.

ayah and pak su sedang berchatting. 


bye!

Tuesday, December 18, 2012

big bad wolf dan jumpa radhu


last two weeks. malas nak edit gambar, tu yg lambat nak update. pergi the mines, BBW book sale and meeting dear bff, radhu and mirul.

sy tgh makan roti time ni, tu yg nmpk chubby sgt pipi tu. *coverline*

managed to buy 3 books here. super murah kot.

 Lamborghini. tak pernah pun teringin pakai kereta ni, sbb tahu tak mampu. setakat ni kalau angan-angan setakat audi, merc tu boleh lagi. hiks. ini owner bbw ni punye, sempat hubs berbual ngan chinese girl yg dok jaga kereta ni :)

 radhu, her kids and ila. ila ni adik radhu, student upm gak.

mirul. kawan sekampung dan seuni hubs. i think dah byk kali i cerita kat blog kot.

 makan kfc jela, senang kan. senang beli, cepat summore.

makan kfc tak habis sbb kenyang time tu, so sy bawak balik ayam tu and esoknya buat nasi goreng kfc for bfast. ricik-ricik ayam tu dan campak dalam nasi and then goreng. hehehe. yummy!

later peeps.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...