Monday, November 11, 2013

Yang ke 5


17/10.

Alhamdulillah.. masih pjg umur dan sihat walafiat bersama suami yg masih setia dgn isteri dia ni. Dah genap 5tahun kawin.. cepat betul masa berlalu.. tp kdg2 ada jugak lah rasa mcm kenal hubs for lifetime dah.

Here's some pics of us masa celebrate haritu.. just makan2 and make memories between us..

This was at black canyon coffee, aeon tebrau, jb.
mushroom soup
n
Terima kasih untuk suami yg sudi jadi teman hidup, teman gaduh, pendengar cerita merapu dan dengar bebelan sy sepnjg 5 tahun yg best ni. Dan paling penting mengajar erti sebenar hidup, menjadi hamba Allah. 

Doakan kebahagiaan kami sampai syurga kelak insyaAllah dan moga kalau diizinkan Allah diberi zuriat buat peneman. 

intanizani, 5 years and forever..... :)

Thursday, October 24, 2013

Raya haji 1434h (2013)

Alhamdulillah, dpt lg sambut raya haji dgn my love ones. Turn balik jb seminggu tahun ni.

Raya mcm biasa, lauk pauk kegemaran semesta alam air tgn ibunda tercinta mmg wajib ada, rendang dan lontong. Yummmms. Sempat beraya rumah sedara kat felda air tawar 2 kota tinggi lalu terus ke tepi pantai tp kejap je pun.. 

Sabtu lepas sebelum balik kl kenduri saing (kawan) hubs bak kata org kelate; kat utm. Tahniah syazwan dan isteri. Pastu terus kami balik kl.. 


Gambar last ni masa kami mkn kat rnr pagoh..tak kene dgn selera pulak dia punye sup kambing... 

Ok itu je bye... :)

Thursday, October 17, 2013

kenangan bawa MIL ke Cameron Highland


dah lama dah ni, tp belum sempat share sbb nak edit gmbr bagai takes time kan. ni masa lepas raya puasa haritu since MIL dah lama teringin nak g cameron kebetulan adik ipar ada so bawa sekali. kami tido semalaman je kat hotel kat sana.. quite selesa la hotel tu.. sbb nak pilih hotel yg dekat dgn pasar malam berinchang.. so dptla jalan kaki je ke sana. 


 penuh giler manusia.

 strawberry choc yg mmg sedap.. no wonder jadi fav food dato ct.. hehe.







teh strawberry kegemaran hubs sebagai bekalan masa depan.


puasnya hati bila dah update pasal ni.. nnti i update lagi k. skrg hubs dgn i masih di jb cuti raya seminggu woi. hehe.

Tuesday, October 8, 2013

Air tangan mak mertua

Pulut kuning yg diidam hubs.. saje2 buat sbb lama xmkn. Kari mil sedap...  I cume buat smbal tumis itu aje.. balik keje terus menumis.. yum yum.

Sunday, September 22, 2013

my instagram..


dah ada instagram now... yeay! 
(i know i know.. i was wayyyy behind)


finally i can feed my taking pictures addiction.
 do follow me ya! >> my instag intanizani

Tuesday, September 10, 2013

lunch @ papa johns pizza


few weeks back.. lunch @ papa john. 








sedap tp tak dpt menandingi dominos.. but way better dari pizza hut kot... 

 :)

Monday, August 12, 2013

syawal 2013


salam, cmne raya korang? i raya belah hubs tahun ni, merata-rata beraya, sampai tak sempat jenguk pintu rumah sendiri..hehe. i happy, as long as i dpt raya dgn my loved ones.

 sesi bermaaf-maafan pagi raya adalah wajibulghunnah.

 isteri degil kena minta maaf lama sikit.. ;p


 first guest. :)


 hubs memilih utk tema pak imam tahun raya tahun ni.. layankan jela.

 melawat kubuh arwah abah dan sedara mara yg telah pergi. alfatihah.

 relatives dtg mengunjungi rumah... ramai woi.. tak menang tangan kononnya, padahal makanan dah siap masak pun, raya katakan.

 beraya kat siam, nenek hubs org thailand uols.. hubs dah bertukar imej masa ni. langsung tak feeling raya hubs ni kan...


2nd day, open house rumah member hubs.


tok ayoh mat, tok guru kesayangan hubs. sgt baik orgnya. SANGAT.

 3rd day, attend wedding sepupu. tapi tak sempat nak ambil gambar pengantin, lambat nau siap, kul 2 lebih masih mekap lagi. i nak attend kenduri member pulak.

 kenduri kawan i, wan.

k
 wan dan suami, tahniah!


So, amacam raya tahun ni, banyak tak duit keluar bagi anak2 buah sepupu sepapat?
biasalah, dulu kita terkedek-kedek tadah tangan, skrg kita pulak menghulur. dah dewasa katakan. kan kan kan...

btw,  selamat hari raya, i update live dari brinchang, cameron highland :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...