Wednesday, January 9, 2013

putu halba di kelantan


putu halba ni berlambak kat kelate masa musim tengkujuh je. kalau waktu lain, jarang sgt ada, so time balik kelate aritu, mmg bersepah la org jual putu halba ni. too bad, i tak lalu makan. tak tahu either makcik tu punye putu halba yg tak sedap atau mmg i tak suka putu halba ni. 

kalau biasa putu piring tu dari tepung beras, tp yg ni dari ubi kayu yg disagat. kalau putu piring takpun putu bambu, mmg i hantu lah, suka sgt. tapi this one, hanyir sikit. tak kene tekak pulak, pelik jugak kuih pun hanyir kan. i suspect makcik tu je buat tak berapa sedap. 


kalau pegi kelate waktu musim tengkujuh ni, wajib try okay :)

1 comment:

cha said...

i pun hantu putu piring dgn putu bambu. kuih ni tak prnh try lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...