Friday, February 15, 2013

cuti CNY, taiping.


bercuti di kampung kat taiping mmg antara moment yg kami tunggu. i love the environment there! 

 on our way to kat highway, kami stop kat hentian RTC simpang pulai, luas sgt and tak ramai berhenti sbb baru agaknya walhal kat hentian lain penuh manusia, cuti CNY katakan. 

 got agromall, mydin, nice foodcourt and etc. 

 puding durian. not bad, tapi puding jagung is way tastier la i think.

 pekene cendol.

 cendolnya halus-halus, i loike!!

 

 the next day, jalan-jalan tokcik i jadi tour guide pergi tg. piandang


 ini adalah port orang memancing, ramai gila kaki pancing, makcik2 pun ramai, dpt ikan boleh makan, jimat duit, mmg bau air laut pun agak hanyir, sbb ikan ke ape ntah. 

and then singgah makan kat kedai koboi ni, actually kami request nak makan mi udang kuala sepetang tapi tokcik i ni tour guide yg fail. siap terlajak bagai. hahaha. alamatnya, ke sini la kami. 




 i order kue tiaw special, hubs, mi special. 

 gembira dpt berkumpul dan makan sebegini, hati riang.

comel siap nganga.. haha!

ok, bye!


5 comments:

cha said...

i dgr kuala sepetang femes dgn mee udang ke apa ntah. ruginya u tak pg terlepas ke apa u? haha

Fadilah Aziz said...

Salam izani..

Sedapnya nampak kuew tiow tu...

Aku Bapak said...

kata cuti ke Taiping... RTC di Gopeng, Tanjung Piandang di Kerian, Kuala Sepetang tu baru pinggir Taiping atau lebih tepatnye daerah Larut, Matang dan Selama..hehehe

intan izani said...

cha,
i selalu gak balik sini, tp tok cik i tu tak pernah nak tunjuk tempat mi udang kuala sepetang tu.. hampeh tul.hehe.

intan izani said...

fadila aziz,
mmg sedap makan reramai gini..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...