Tuesday, April 30, 2013

pindah rumah baru, yeay!


ALHAMDULILLAH

urusan beli rumah dah selesai setelah lebih 4 bulan melalui proses pembelian, jumpe lawyer and all. kami beli thru agent, mmg agent ni sgt bagus sbb keje semua cepat gila dan puas hati sgt. thank you, mr. kc. if u guys nak tahu, i cari rumah ni dalam iproperty.com. dari rumah flat murah hingga ke banglo jutaan ringgit, semua ada. so kalau nak tgk2 boleh g situ dan berdoa bertemu agent yang cepat buat keje.

 13/4 haritu kami dapat kunci, kebetulan masa tu i tgh team building.  sabtu baru ni, lori dah transfer semua barang ke rumah baru kami, hari ahad kami clearkan barang-barang yg tinggal sampai kosong rumah lama.  proses angkut barang wpun jarak rumah sewa ke rumah kami ni cuma 5 minit, tp nak dekat 20 kali travel ulang alik. sumpah penat gila.

skrg baru i tahu, seksa dan penatnya pindah. tapi best! mestilah best sebab pindah rumah sendiri kan, after 4 years menyewa.

bila pindah rumah first step bersihkan seluruh rumah, masuk perabot barang-barang semua and then susun.  part yg susun tu kami belum settle. ada few perabot baru kami beli belum sampai. rumah baru mestilah nak perabot baru..gitu. so, kami yg last step susun-susun tu belum settle. mgkin by this week boleh clear kot. yela, weekdays keje pulak kan, mana nak fikir kerja, mana nak fikir rumah. tak menyempat la jawabnya.






ini semua gambar lepas rumah dah siap cuci and kami angkut barang sikit-sikit naik kereta, ni last two weeks. masa ni barang belum transfer naik lori. skrg rumah ni dah penuh dgn kotak2 bagai, berselerak! nak cari baju nak pakai g ofis pun tak jumpe. hehe. takdelah sedahsyat tu, tp dapur saya dah agak cantik sy kemas, semangat masak kat dapur baru :)

nnti sy update kalau rumah dah siap set up semua. btw, rumah i ni, linked double storey, sama je macam rumah yg we used to rent before ni. cute aite? hehe.


9 comments:

Tina Othman said...

Wah bestnya

cha said...

wah bestnya you. congrats tau. mesti best and lagi semangat nak deco deco and masak masak kan. ni rumah u beli dah siap renovate ke apa u?

D Yatie said...

Wahhh. Besar n cantik nya rumah. Kami dh beli rumah sndro tapi sy xd smgt nak cantik kn sbb kami suami isteri & anak tak duduk sekali skrg. :'(

MasReena said...

Saya pun baru pindah rumah intan.. Tapi saya tak renovate apa pun, cuma make over sikit-sikit. Bagi saya pindah satu perkara yang simple dan menyeronokkan! Jemputlah baca entry terbaru saya tentang perabot IKEA, kitchen cabinet dan design painting! =)
Cara Pengiraan Harga Kabinet Dapur 3D

intan izani said...

tina,
best sgt!

intan izani said...

cha,
tulah pasal. beli perabot baru sikit2... haah, dah siap renovate and expand dapur semua.

azrinna said...

Saya pun bakal berpindah rumah baru, terbayang-bayang nanti 'kerja2 khas' yg bakal dilakukan. adoi!

jaga makan sudah bersenam sudah tapi tak kurus-kurus

shahdiana said...

besar rumah intan ni...akak belum boleh merasa beli rumah baru lagi...masih tak cukup bajet...hahahahah....dok pikir bajet anak-anak je....

cenderamata dari hati said...

idea hiasan rumah:

lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik /ruang tamu/meja makan/ltk dlm pasu etc. lihat contoh gmbr di blog kami

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...