Sunday, July 28, 2013

shopping raya edisi sesak


malam tadi, pergi jalan tar konon nak shopping raya.
excited macam previous years jugak.
bertolak after maghrib, teruk kan, utamakan shopping dari tarawikh.
belum masuk jalan tar, dah congested gila... oh yeah, mmg expected tp biasalah jenuh gak merampus sana sini.. hehe.
sepanjang perjalanan doa dpt parking, nasib baik tempat parking berbayar tu ada empty space lagi, so rm8 it is.
pergi sogo jap, sogo ok lagi, taklah sakit jiwa. beli barang and bayar pun steady.

tapi once nak g beli belah kat jln tar kat pasar tu, perghhh, macam sardin!
sana sini org dok ckp ramainya manusia.. mmg ramai gila, i pun tak faham.
hajat nak beli memacam tapi tak larat wei... panas, haus, rimas. hehehe.
sempat cari tudung ngan hubs punya barang sikit.
berangan nya macam-macam nak beli, tapi tak lalu dah lepas jalan pusing-pusing kejap.

tapi undeniable meriah gila. kuih, bunga, tudung, u name it, semua ada. tinggal ada stamina ke tak je. tp kalau g siang, mungkin kau lunyai la kat situ, haus gila kot. malam pun org yg jual air tin tu kemain ramai, diorg ni lagilah merimaskan, sikit2 g tolak tong air dia yg besar nak mampus..
'tumpang lalu kakk...tumpang lalu bang' semak betul. dok diam2 jual air tin ko tu tak leh ke.. eh.

ok itu je, saje nak membebel, tp rasanya setiap tahun mesti nak g, saje bg tambah semak jalan tar tu. hehe.

apa2 pun puasa habiskan dulu. bye!

1 comment:

D Yatie said...

Tambah lak weekend kan? Sabtu yang normal pun gila sesak. Apatah lagi weekend yg abnormal.setaun sekali. Hahaaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...