Monday, July 1, 2013

small gathering with bffs before fasting


30 jun; small gathering dgn bff. lama dah kot nak jumpe tak terjumpe2.. akhirnya after setahun baru boleh gather balik. kali ni kat umah i pulak, last jumpe kat umah su.

 apa yg i hidang, i dgn hubs masak, or maybe hubs la ketuanya i co-chef, i cume buat mi kari je, nasi goreng dgn ikan 3 rasa tu hubs yg  masak. tapi yg hidang, potong2 harus lah i kan.

 i tak pernah tunjuk lagi gambar rumah i since i pindah haritu kan.. ni baru nak tunjuk la.. belum fully kemas pun..tapi okay la.. slow-slow.

 adik i pun dtg, dia mmg keje dekat sini pun. rumah pun tak jauh dari rumah i.

 again, foods of the day. ikan tu hubs masak, and i love it! hehe. actually, ikan tu hubs pancing sendiri ok, kat kolam ikan la, bukan laut.

 hebat tak hubs? dpt ikan besauuu mcm ni.. masa hubs bawak balik tu siap gerak2 lagi ikan ni. seriau i, tapi masa ni dah mati la. jenuh kot nak siang, seksaaaaa gila, dahla mata kail ada lagi, siap luka2 jari i, nak buang insang kemain payah lagi.. mmg lagi sikit i nak hempas je ikan tu, mengamuk2 dulu sebelum siap masak..hahaha. nak buang sisik pun siap beli fish scaler dulu, selama ni pakai pisau aje.

 mi kari.

 air tangan cik abg hensem saya.


 still strong.. kami kenal since 2003 , alhamdulillah, kami masing2 bahagia dgn keluarga masing.  abaikan i yg comot, i actually nak pakaielok2 sikit, tapi tak sempat nak siap.

 since diorg lepak tgk movie jack the giant slayer, sempat i bancuh i panas. btw, tgk curtain i tu, tak sempat nak pasang curtain rail pun lagi. sabo jela kan.


see you again girls masa raya insyaAllah. :)

3 comments:

Tina Othman said...

Besarnya rumah, bestnya dpt geder2 dgn yg tersayang kan

BTw ikan tu menarik gila

intan izani said...

tina,
mmg best, jarang2 sekali gak kami jumpa, almaklum susah nak arrange sokmo.

mmg menarik pun, maklumlah org laki yg masak.;p

Normi Nieza said...

bestnya,..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...