Monday, February 18, 2013

kenduri sepupu @ kuala kangsar


after balik dari rumah tokcik kat kg.selinsing, pergi kenduri cousin kat kuala kangsar. 


 berkumpul sebelum bertandang ke rumah pengantin perempuan, masa ni pengantin baru selesai akad nikah, kami tak pergi pun tgk nikah tu. 

 parents i tetibe jadi mak/pak andam terjun. lol. 



 hantaran pihak lelaki. 

 
 parents and two bodyguards. :))


 yg jadi pengapit tu abg pada pengantin, pun actually pengantin baru, nikah the day before tapi kenduri tangguh dulu.

i tak ingat nama the bride, i tahu yg groom tu cousin i, uda nama panggilan, adham tak silap nama betul dia.

selamat pengantin baru uda dan wifey. semoga bahagia ke syurga hendakNya.

:)

Friday, February 15, 2013

cuti CNY, taiping.


bercuti di kampung kat taiping mmg antara moment yg kami tunggu. i love the environment there! 

 on our way to kat highway, kami stop kat hentian RTC simpang pulai, luas sgt and tak ramai berhenti sbb baru agaknya walhal kat hentian lain penuh manusia, cuti CNY katakan. 

 got agromall, mydin, nice foodcourt and etc. 

 puding durian. not bad, tapi puding jagung is way tastier la i think.

 pekene cendol.

 cendolnya halus-halus, i loike!!

 

 the next day, jalan-jalan tokcik i jadi tour guide pergi tg. piandang


 ini adalah port orang memancing, ramai gila kaki pancing, makcik2 pun ramai, dpt ikan boleh makan, jimat duit, mmg bau air laut pun agak hanyir, sbb ikan ke ape ntah. 

and then singgah makan kat kedai koboi ni, actually kami request nak makan mi udang kuala sepetang tapi tokcik i ni tour guide yg fail. siap terlajak bagai. hahaha. alamatnya, ke sini la kami. 




 i order kue tiaw special, hubs, mi special. 

 gembira dpt berkumpul dan makan sebegini, hati riang.

comel siap nganga.. haha!

ok, bye!


Thursday, February 7, 2013

simple lunch w parents.


sorry, long time no update, been super busy kononnya. 

so, i should leave this blog unupdate for another weeks but how about sharing some of my pictures having lunch w dearest parents instead. @ tg.malim, perak. 

dari i kecik dah ada tempat ni, dekat dgn UPSI. masakan sedap cume service tooooooo slow. seksa jiwa oiiii.

 only the 3 of us, everybody else are working. 




 wondering, mana diorg dpt kue tiaw halus mcm ni... suka betul. kat sini, ada kecik, tapi tak sekecik yg ni. 

 gerai juita. love the foods, but too bad, service super slow sampai rasa tak larat tggu. hehe.

ok, bye.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...