Tuesday, April 30, 2013

pindah rumah baru, yeay!


ALHAMDULILLAH

urusan beli rumah dah selesai setelah lebih 4 bulan melalui proses pembelian, jumpe lawyer and all. kami beli thru agent, mmg agent ni sgt bagus sbb keje semua cepat gila dan puas hati sgt. thank you, mr. kc. if u guys nak tahu, i cari rumah ni dalam iproperty.com. dari rumah flat murah hingga ke banglo jutaan ringgit, semua ada. so kalau nak tgk2 boleh g situ dan berdoa bertemu agent yang cepat buat keje.

 13/4 haritu kami dapat kunci, kebetulan masa tu i tgh team building.  sabtu baru ni, lori dah transfer semua barang ke rumah baru kami, hari ahad kami clearkan barang-barang yg tinggal sampai kosong rumah lama.  proses angkut barang wpun jarak rumah sewa ke rumah kami ni cuma 5 minit, tp nak dekat 20 kali travel ulang alik. sumpah penat gila.

skrg baru i tahu, seksa dan penatnya pindah. tapi best! mestilah best sebab pindah rumah sendiri kan, after 4 years menyewa.

bila pindah rumah first step bersihkan seluruh rumah, masuk perabot barang-barang semua and then susun.  part yg susun tu kami belum settle. ada few perabot baru kami beli belum sampai. rumah baru mestilah nak perabot baru..gitu. so, kami yg last step susun-susun tu belum settle. mgkin by this week boleh clear kot. yela, weekdays keje pulak kan, mana nak fikir kerja, mana nak fikir rumah. tak menyempat la jawabnya.






ini semua gambar lepas rumah dah siap cuci and kami angkut barang sikit-sikit naik kereta, ni last two weeks. masa ni barang belum transfer naik lori. skrg rumah ni dah penuh dgn kotak2 bagai, berselerak! nak cari baju nak pakai g ofis pun tak jumpe. hehe. takdelah sedahsyat tu, tp dapur saya dah agak cantik sy kemas, semangat masak kat dapur baru :)

nnti sy update kalau rumah dah siap set up semua. btw, rumah i ni, linked double storey, sama je macam rumah yg we used to rent before ni. cute aite? hehe.


Tuesday, April 23, 2013

team building: pengalaman main paintball yang awesome


apa khabar blogku? long time no see. sibuk dan penat, itu mmg alasan jitu yg buat i tak mampu nak update regularly wpun sering teringat-ingat. sedih, i still love u blog. 

ok, byk citer pending, so let me start by sharing dgn u guys picture of myself and colleagues masuk hutan ayer hitam puchong for team building. lama gila kot tak buat aktiviti masuk hutan bagai ni. tapi alhamdulillah, kuat lagi, masih muda agaknya. eh. 

cukuplah i just share and put few captions k. enjoice.

 spot the one with sememeh face behind, that's me! haha.

 

 group 1 yang best :p

mendengar penerangan before start masuk area menembak. wah dahsyat bunyi.

 ;p





mengatur strategi konon. hehe. we got 2nd place despite most of us were first timer. but paintball was super fun, i got hit twice dkt mask so takde lebam-lebam pun. syok ok, berdebar-debar jantung. i like.





  persembahan tribute to lahad datu dari kumpulan 1. of course lah kumpulan kami dapat the best performance sbb i nyanyi la katakan. siap kene puji dek boss lagi suara sedap, puiiii. haha.

 
 naik sheikh berjoget poco-poco. haha. maafkan sy suami sbb asyik berjoget tanpa pengetahuanmu. hahaha.


dengan ceramah motivasi prof satar yang sangat best, best sgt sampai masa dia nak berhenti tu rasa alamak dah nak abis ke. 3 hours pun tak cukup ok.
 
 
 kenangan yang tak dapat dilupakan. pengalaman berharga. see u again hutan simpan ayer hitam, puchong.

later peeps!



Thursday, April 4, 2013

selamat pengantin baru dzun & nadiah


wedding 3mggu lepas kot, tak sempat nak update. dzun ni kira best buddy hubs kat office la, sikit-sikit dzun, sikit-sikit dzun. kalau tny makan ngan sape, ngan dzun. pergi keluar ngan sapa, ngan dzun. kalau dgr suara dlm tepon, tu suara dzun la tu. hehe.



 sepadan :)

 saya pentamak.


maaf lah kalau nama pengantin perempuan salah, tapi rasanya betul dah tu. anyway, semoga berbahagia hingga ke syurga buat kalian berdua. :)

Monday, April 1, 2013

my 2 most awaited songs in the car


my current fave songs:

Dia Frampton- the broken ones

Firman- kehilangan

i rasa lagu2 ni dah berkurun kot, tp given the fact that i cume dgr lagu dalam kereta, so ni antara lagu-lagu yg i tunggu2 sgt nak keluar radio. station fave i adalah redfm, era, hotfm, suria. i akan alih-alih channel selagi tak jumpe lagu best. btw, perjalanan dari upm ke bukit sentosa jauh tau tak.  so lamalah boleh i layan lagu (diselang seli dgn sumpah seranah pd pemandu tak berhemah di kiri kanan, hehe), sejam lebih kot. gituuuuuuu..

btw, ini lagu yuna dgn owl city soundtrack animation film the croods yg guna suara emma stone, i is bangga uols. 

shine your way -owl city & yuna


ok bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...