Tuesday, May 21, 2013

koleksi cerita sebulan :)


sesekali blog ni harus diupdate jua. kesian dia, asyik ditinggalkan. sob sob.

so, i nak cerita secara pukal, tak byk pun tapi ada few different kejadian. 

1. first attempt buat pancake, tak berapa jadi wpun sedap, kureng gebu.sebabnya, masa dok kacau putih telur tu, tak cukup kembang lagi i dah stop, lenguh rasanya. hahaha. baik i buat jemput-jemput ikan bilis, gerenti sedap.


 2. kejadian masa i baru pindah rumah haritu, akhir bulan 4. ibu buat breakfast utk semua, masa ni mak mertua i dgn abg ipar dgn kakak abg ipar i pun ada.


MIL and BIL.

 ngeri pulak tengok si qalesya ni.. rambut gerbang baru bangun tido gamaknya. hehehehehe.


 3. kejadian hujung mggu lepas pergi ekspo beli barangan Malaysia, agak tak best sbb takde mende sgt pun.

 however, hubs sempat beli leather belt. 

 otw balik, ayah belanja kfc, 'ayah mmg teringin dari hari tu nak makan kfc' kata ibu. :)

4. ini semalam, birthday ibu, tapi ibu yg masak utk dinner memandangkan kami semua kerja, balik tu i beli ibu kek gula hangus sempena birthday ibu. (tak bagi kek lain sbb masa mothers day kitorang dah bagi kek tiramisu).. we love u ibu! dinner semalam sedap betul, kari ikan, ikan pais lagi... yummmmmm. rindu rasanya makan air tangan bonda. nanti turn angah pulak masak kat ibu k.

we love u everyday, no matter u cook for us or not :)

Friday, May 10, 2013

cuti-cuti Malaysia: Sarawak with le familia


dalam sibuk-sibuk urusan pindah rumah sempat lagi kitorang sefamily pergi bercuti kat sarawak, ni masa hujung bulan 4 haritu.. 19-21 april.


sampai airport kuching awal pagi, masing-masing menggelupur lapar. maklumlah sebelum subuh dah bertolak dari rumah my parents kat johor ke airport senai.


my very first meal here: nasi goreng ayam. not bad except they added tauge inside. odd.

lapar tak ingat dunia.

kuching waterfront.

masa ni hari Jumaat, so utk satu boat tu dia just kira rm100 sbb hari jumaat kubah ria tutup.

 

tour keliling sungai ni. 

a great tour guide mr.saiful was. lancar je bagi penerangan tentang sekeliling area tu.

ikan terubuk masin yg masih baru. i dgn hubs tak beli pun. 

kedai kek lapis dayang salhah. 

kek lapis galore! sampai naik muak mencuba. in the end, kami beli perisa horlick dan surabaya. actually, semua sedap except yg rempah tutak sedap. i mmg peminat kek lapis, tp kat semenanjung bukan senang nak dpt kan.


berbincang dgn saiful for the next day trip to kg.serikin.

check in hotel ariva. bestnesssss...
ample space...

 dinner kat tepi sungai. not sure the name.hehe. very nice view at night.


 tried mi kolok for the first time, not suit my tastebud la. sorry fans, but i rasa dia too plain. taktahulah kot org ni yg tak pandai buat or something.


 ready for the 2nd day.

 
dah pandai posing anak buah saya, big girl already.

 breakfast first. one of the hotel i stayed yg serve low rated breakfast.

 kg. serikin. sy tahu org sarawak pun ramai yg tak sampai sini lagi. pasar ni sempadan pontianak, Indonesia dgn sarawak. so pergilah, coz u boleh dapat mcm2 gila barang kat sini. tp awas, mmg keterikan dan kepanasan sgt melampau kot. sweating like a pig mcm apa dah.





mcm-mcm gak kitorg beli kat sana, telekung, batu permata, ayat alquran, kain baju.. bla bla bla.. syok oii.


setelah berhempas pulas bershopping di kg. serikin, ke kubah ria cari makanan dan air.


sambung shopping @kubah ria.

pergi kilang pasu pula, my mom mmg gila collect pasu, kat rumah dah byk collection tp dari sabarhla since dulu kitorg stay kat sabah for about 4 years.

 

 
meow.. meoww... replika kuching. spot wajib amik gambar utk tourist. tourist katanya. ceh.

 
dinner last night tu kat kopitiam. my sis ckp, tekak dah bape hari tak lalu makan. tak kene selera katanya.

mine. not bad.

nasi ayam bakar, sedap gila kot.

kereta yg berjasa sepjg kat sana. kami sewa utk 3 hari 2 malam. rm280 kalau tak silap. lupe.




bye bye sarawak. see you again next time.

:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...